30 januari 2017

MUSIKBOLAG Gabrielle till Universal

Norska Gabrielle har fått ett stort genombrott i Sverige efter låten Fem fine frøkner i TV-succén Skam. Nu har Gabriell gjort ett avtal med Universal Music Sweden.

5 Fine Frøkner hörs i en nyckelscen i säsong 3 av Skam, en serie som slagit diverse tittarrekord i Sverige. Singeln är med sin tredjeplats den låt på norska som legat högst på Spotify-topplistan någonsin i Sverige. På Sverigetopplistan ligger den som nummer 4.

Nu släpper Gabrielle singeln Vekk meg opp och kommer släppa en helt ny låt den sista fredagen varje månad under hela våren. Vekk meg opp är skriven av Gabrielle och producerad av Martin Sjölie (Sam Smith, Maria Mena). Gabrielle, som skriver all sin musik själv, har jobbat med såväl svenska som norska producenter på sitt nya material, däribland Carl Ask (Veronica Maggio, Daniel Adams Ray), Elias Kapari (Ana Diaz, Mavrick), Martin Sjölie, Thomas Eriksen (Astrid S, Maria Mena) och Skinny Days (Julie Bergan).

5 fine frøkner släpptes ursprungligen redan 2014 och blev en stor hit i Norge. Efter Skam så ökade det dagliga lyssnande på Spotify för låten 3018% (perioden 25 november 2016 – 6 januari 2017). Låten var också en av de mest önskade under Musikhjälpen i december 2016.

Gabrielle släppte sin första singel 2011 och nådde snabbt första platsen på norska topplistan. Ring meg har sedan dess nått 10 x Platina. Hennes debutalbum ledde till Grammis-nominering för ”Årets nykomling”.

Lars Nylin

Från vänster på bilden: Anders Lindberg (Head Of International), Joakim Johansson (Marketing Director), Lars Hustoft (Manager Starbox), Gabrielle, Niklas Torsell (International Promotion Manager), Katia Mosally (International Product Manager), Frida Bergh (International Promotion & Marketing Assistant)