24 januari 2017

ORGANISATION Nya i Stims ledning

Stim har förstärker sin organisation med tre nya namn, som tar plats i Stims ledningsgrupp; Peter Lindström, Eleonor Otterdahl och Mattias Wallman.

Peter Lindström blir Director of Members & Markets och ska ansvara för utvecklingen av Stims erbjudande mot anslutna musikskapare och kunder. Peter arbetade fram till augusti 2014 som Kanaldirektör på TV4-gruppen och har därefter bedrivit konsultverksamhet.

-Antalet anslutna till Stim ökar och senaste siffrorna gav all time high, 1,5 miljarder, i utbetalningar till upphovspersoner och musikförlag. Det visar att betydelsen av den kollektiva förvaltningen av musikrättigheter är viktigare än någonsin. Jag ser fram emot att få bidra till att skapa en hållbar ekonomi för musikskaparna, utveckla våra tjänster och på så sätt stärka Stims position på musikmarknaden, säger han i ett pressmeddelande.

Eleonor Otterdahl har rekryterats som ny Head of Communications. Eleonor har lång erfarenhet av såväl kommunikationsarbete som påverkansarbete. Eleonor kommer närmast från Svenskt Näringsliv.

Mattias Wallman blir ny Chief operating officer, COO. Mattias får ansvar för Stims operationella verksamhet och ska leda förändringsarbetet för att rusta Stim för framtiden. Mattias kommer närmast från Folksam, där han de senaste två åren har arbetat som affärsutvecklingschef. Mattias Wallman tillträder den 6:e februari.

Lars Nylin

Bilden från vänster: Eleonor Otterdahl, Mattias Wallman, Peter Lindström.