24 januari 2017

LIVE Jubel blir bokare

Musikbyrån Jubel expanderar och har från nyåret en gren för livebokning under ledning av Markus Persson, tidigare på Blixten & CO.

Idén har funnits länge hos grundaren Erik Ohlsson och med steget in i bokning blir Jubel en fullservicebyrå med allt under samma tak.  Sedan tidigare arbetar man med varumärkessamarbeten, event med festivalen HudikKalaset i spetsen och som byrå i olika artistprojekt, där man bland annat i höstas skötte releasen av Linnros & Adams-Rays Sitter på en dröm.

– Att addera bokning till befintliga grenar var ett naturligt steg. Nu kan vi som byrå se till hela värdet hos en artist, vilket vi tror behövs i en allt mer polariserad bransch. Då Markus, som i mitt tycke är landets bästa bokare, blev tillgänglig fanns det inga tvivel om att gasa, säger Erik Ohlsson.

– Jag har jobbat med Erik en hel del de senaste sju åren och han har alltid varit en av mina absoluta favoritarrangörer. Erik och jag är rörande eniga om vikten av att ha rent mjöl i påsen och se till att göra affärer som alla tjänar på, säger Markus.

Inledningsvis bokar Jubel Sofia Karlsson, Selma & Gustaf, Totalt Jävla Mörker och Mavrick.

Lars Nylin