22 januari 2017

SVERIGETOPPLISTAN v 3 Sheeran släpper inte greppet

Ed Sheeran behåller det dubbla greppet om singellistan med Shape of You som etta före Castle On The Hill [Atlantic/Warner]. Lasse Stefanz är lika orubblig på albumlistan med 50th Anniversary (1967-2017) [Mariann/Warner] 

Förra veckans klättrare på singellistan var Skam-låten Fem fine frøkner [Universal/Universal] med Gabrielle, som gick från 18 till 10. Det fortsätter nu med ytterligare kliv till nummer 5. En annan intressant klättrare och utmanare är Isaiah som nu går från 37 till 24 med It’s Gotta Be You [Sony/Sony].

Mellan dessa klämmer sig in två starka nyheter. Chainsmokers går in som 10 med Paris [Disruptor/Sony] medan Miriam Bryant inleder som 17 med Everything [Warner/Warner]. Av dessa har Chainsmokers haft en etta i Closer i höstas, Miriam Bryant väntar däremot på sin första topplats; Allt jag behöver nådde plats två 2015 och samma gäller för fjolårets Black Car.

Den nya ettan på Heatseeker är UB2 [Marm/Universal], första låten från Stiftelsens nya album. Förra veckans Heatseeker, Jon Bellions All Time Low [Capitol/Universal], går in som 75 på Topp 100.

På albumlistorna kan noteras att Lasse Stefanz fortsatt toppar den fysiska listan medan engelska The xx är bästa nykomling som 4 med I See You [Young Turks/Playground], samma kritikerhyllade album toppar även vinyllistan.

Apropå orubblig så är Så mycket bättre säsong 7 [Columbia/Sony] precis detta i toppen av samlingslistan.

Lars Nylin