10 januari 2017

MUSIKBOLAG Nya Vikingarna till Universal

Nya Vikingarna, fortsättningen på dansbandsgiganterna Vikingarna, har skrivit på ett avtal med Universal Music, först ut blir albumet Kramgoa låtar 30.

I december åkte Nya Vikingarna till legendariska Sun Studio i Memphis, USA för att påbörja inspelningarna av jubileumsalbumet Kramgoa låtar 30. Producent för albumet är Anders Hansson, som ligger bakom världshits med bland andra Cher och Agnes med Release Me. Albumet kommer att ges ut av Universal Music,och blir den första releasen i ett nyligen undertecknat treårsavtal.Nordens största dansband genom tiderna, Vikingarna, gjorde sin allra sista konsert i Arvika Folkets Park den 3 juli 2004. Efter 11 miljoner sålda album, ett 40-tal låtar på Svensktoppen och 43 år på dansbanorna gick medlemmarna skilda vägar. Efter 12 års tystnad är Vikingarna tillbaka som Nya Vikingarna, med en ny stjärna vid mikrofonen: Kenneth Wahlberg.  

Nya Vikingarna har även skrivit kontrakt med Live Nation. De har ett intensivt år framför sig med spelningar i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Spanien. En dokumentär om Vikingarnas återkomst håller på att spelas in under ledning av Viktor Petrovski, som tidigare gjort bl a dokumentärserien om ABBA som sändes över hela världen.

”Det känns helt surrealistiskt och helt fantastiskt att ha fått den här chansen. Jag har alltid älskat Vikingarnas musik, och att nu få spela tillsammans med mina barndomsidoler, och dessutom få ge ut musik på världens största skivbolag, Universal, är något som jag aldrig ens hade kunnat drömma om. Gänget på Universal är proffs rakt igenom och det känns verkligen tryggt att få jobba med dem”, säger Kenneth Wahlberg, sångare i Nya Vikingarna i ett pressmeddelande.

”Visionen för Vikingarnas återlansering har varit att bygga ett lag bestående av de allra bästa spelarna på varje position. Med Universal Music bakom oss så känns det som att vi verkligen har lyckats med det, och att den sista pusselbiten i Team Vikingarna föll på plats. Per Sundin på Universal är en riktig vinnarskalle som förstår vår all- in-satsning till 100%” fortsätter Peo Thyrén, manager för Nya Vikingarna.

Per Sundin, nordisk VD på Universal Music kommenterar:

”För att lyckas måste man besitta en passion, på gränsen till besatthet. Älska det man gör och brinna för sin musik.  Kenneth och Peo är verkligen passionerade, älskar sin musik och har en oerhörd respekt för det fantastiska arv som Vikingarna och Jörgen Arnemar så framgångsrikt förvaltat i närmare 50 år. Det smittar av sig! Vi är stolta och otroligt glada över att få vara med och utveckla Nya Vikingarna och varumärket Kramgoa låtar. ”

Lars Nylin