12 december 2016

SVERIGETOPPLISTAN v 49 It’s only Rolling Stones (but we like it)

Starley är kvar i topp på singellistan, jullåtarna tar ytterligare kliv uppåt, i övrigt handlar det mycket om Rolling Stones på veckans listor, ynglingarna toppar inte mindre än fyra av listorna.

Starley regerar fortsatt den svenska singellistan med Call On Me [Discowax/Sony], Clean Bandit klättrar yttrar två steg från 6 till 4 med Rockabye [Atlantic/Warner], klättrar vidare gör även Maria Carey som med All I Want For Christmas is You [Columbia/Sony] går från 14 till 9 och därmed även i år ser ut att bli den största jullåten.

Den hetaste nya utmanaren är Alan Walker som med sin tredje singel, Alone [Mer Musikk/Sony] går in som 8. En annan utmanare av topplåtarna är Martin Jensen som går från 22 till 11 med Solo Dance [Discowax/Sony]. Det innebär Jensens bästa placering, tidigare i år nådde All I Wanna Do som bäst plats 24. Stark entré gör Magnus Carlson som går in som 20 med Så mycket bättre-låten Eternal Love [Amigo/Cosmos/Sony]. Det innebär Carlsons största listframgång som soloartist utanför Weeping Willows.

The Weeknd svepte förra veckan frent med låtar från albumet Starboy [Republic/Universal]. Kanadensaren behåller i princip greppet vilket sammantaget leder bland annat till att albumet ligger tvåa.

Toppar gör dock evigt unga Rolling Stones, vars nya bluesalbum Blue & Lonesome [Polydor UK/Universal] som nykomling toppar fyra listor: albumlistan, fysiska listan, vinyllistan och även DVD-diton  [Havana Moon [Eagle/Universal].

Det nya albumet är stenarnas sjunde albumetta genom åren i Sverige. Hur länge de varit med blir tydligt när man noterar att deras första etta kom 1971 och hade titeln Exile On Main Street.

Att notera: Ny etta på Heatseeker är Hearts & Colors som går upp från förra veckans 15 med Lighthouse [Firefly/X5]. Ny etta på samlingslistan är Så mycket bättre säsong 7 [Columbia/Sony].

Lars Nylin

www.sverigetopplistan.se