25 november 2016

SVERIGETOPPLISTAN v 47 Starley ny i topp

James Arthur gick till sist att rubba på singellistan. Say You Wont Let Go [Columbia/Sony] faller till fyra. Istället går Starley hela vägen i topp med Call On Me [Discowax/Sony]. På albumlistan är Metallica ny som etta med Hardwired – To Self Destruct [Virgin/Universal].

Zara Larsson gick förra veckan direkt in som 4 med I Would Like [TEN/Sony Music]. Men hon tappar nu till plats 6. Det stora hotet till Starley är just nu istället Danny Saucedo som klättrar vidare från 7 till 2 med Så mycket bättre-låten Super 8 [Chiliboy/Sony] Veckans andra heta klättrare är Rae Sremmurd. Atlantaduons Black Beatles [Mike Will Made-it/Universal] har gått från 63 till 8 och är nu numer 3.

En intressant rörelse gör engelska Clean Bandit. De hade i fjol en etta med Rather Be som nu passerat halvmiljardstrecket i streams. Nu handlar det om Rockabye [Atlantic/Warner] som ligger 5 på Spotify i skrivande stund och går från 25 till 9 på Sverigetopplistan. Veckans starkaste nyhet är Weeknd som gör ett nytt samarbete med Daft Punk och denna gång startar som 19 med I Feel It Coming [Republic/Universal]. I september ledde samma samarbete till en världsetta med Starboy.

Etta på Heatseeker är nyheten Vägen hem med Stor feat. Seinabo Sey [Columbia/Sony].

För Metallica innebär ettan den sjunde i ordningen. Den första kom för 20 år sedan med Load. Metallica är nummer 2 på såväl vinyl som fysiska listorna. Peter LeMarc är stark ny 2 med hyllade Den tunna tråden [Sony/Sony], som toppar den speciella listan för fysisk försäljning. LeMarcs senaste, Svag doft skymning, nådde 2012 första platsen på listan.

På vinyllistan är i högsta grad turnéaktuella Kent ny etta med Best Of [RCA/Sony]. På samlingslistan tar soundtracket till filmen Trolls [RCA/Sony] över igen. Så mycket bättre 2016 – Lisa Ekdahls dag [Columbia/Sony] är nummer 2.

Lars Nylin

www.sverigetopplistan.se