22 november 2016

LIVE Live Nation köper majoritetspost i Sweden Rock

Nu står det klart att Live Nation Sweden AB köper en majoritetspost i Sweden Rock Festival AB, nästa festival hålls 7-10 juni nästa sommar.

Sedan en tid har Live Nation Sweden AB och Sweden Rock Festival AB diskuterat formerna för ett eventuellt samarbete, och nu står det klart att Live Nation förvärvar en majoritetsandel av aktierna i Sweden Rock Festival AB.

– Vi är väldigt glada över att det här avtalet kommit till stånd, säger Mats Natvig, VD för Sweden Rock Festival AB.

Martin Forssman, bokningsansvarig och vice VD för Sweden Rock Festival AB, fortsätter:

– Dessutom går utvecklingen i livebranschen allt mer mot att ett fåtal större aktörer bokar upp artister för spelningar i många länder under långa tidsperioder, och i det klimatet bedömer vi att ett samarbete med Live Nation ligger helt rätt i tiden för oss.

– Sweden Rock har gjort ett fantastiskt jobb och har varit en av Sveriges bästa och mest älskade festivaler i många år, så vi är väldigt glada att vi får möjligheten att jobba med dem och vara med och utveckla festivalen ytterligare, säger Thomas Johansson, Chairman International Music, Live Nation.

Ägarförändringen påverkar enligt ett pressmeddelande inte driften av Sweden Rock Festival. Företaget och festivalen kommer även fortsättningsvis att drivas av samma personal och ledning, och på samma sätt som tidigare. Både festivalen och huvudkontoret blir kvar i Sölvesborg, den musikaliska inriktningen förblir densamma och Sweden Rocks bokningsgrupp fortsätter att boka festivalens artister, men för framtida bokningar med assistans från teamet på Live Nation.

Datum för kommande festivaler ligger fast och festivalen kommer som vanligt att årligen genomföras under fyra dagar, två helger före midsommar – vilket 2017 innebär 7-10 juni.

Aerosmith är första klara band till sommarens festival. Fler artister och biljetter släpps den 24 november.

Lars Nylin