20 november 2016

LIVE Håkan Hellström på sommarturné

Som det ryktades när han nyligen bytte bokningsbolag är det nu klart att Håkan Hellström gör en Sverigeturné nästa sommar. Biljetterna släpps på fredag, vilket sammanfaller med att Hellström gör den första av två konserter i Scandinavium hemma i Göteborg.

Håkan Hellström har de senaste åren sommartid fokuserat på Ulleviframträdanden. Nu bryter han alltså denna rutin och ger sig ut på sin längsta sommarturné på ett tag. Den inleds på Stadion i Stockholm 10/6 och avslutas på Ullevi i Göteborg 29/7. Ännu finns inte Bråvallafestivalen med i schemat. Många spekulerade i detta när det nyligen stod klart att Hellström byter från Live Nation till FKP Scorpio, de senare arrangerar bland annat Bråvalla i Norrköping.

”Det ska bli otroligt roligt att ta sig ut i landet och spela för alla er som är sugna. Och hoppas att ni vill komma. Vi avslutar Du Gamla Du Fria-kapitlet på Ullevi där vi inledde resan. Dessförinnan besöker vi så många andra städer vi mäktar med. I solsken eller i rullande åska” säger Håkan Hellström i ett pressmeddelande.

Man kan ana att Hellström i turnénamnet inspirerats av Bob Dylans klassiska ”Rolling Thunder Revue” på 70-talet,

– Det är roligt att Håkan nu kan göra en riktig Sverige-turné med spelningar över hela landet. Det är något han har velat få till sedan länge så det är kul att det äntligen blir av, säger Joel Borg på Håkan Hellströms bolag Woah Dad till Göteborgsposten.

Datumen i dagsläget:

10 juni – Stockholm, Stadion

16 juni – Gävle, Gasklockorna

17 juni – Umeå, Campus Arena

7 juli – Örebro, Brunnsparken

8 juli – Karlstad, Mariebergsskogen

15 juli – Borgholm, Slottsruin

22 juli – Malmö, Mölleplatsen

29 juli – Göteborg, Ullevi

Lars Nylin