31 oktober 2016

SVERIGETOPPLISTAN v 43 James Arthur klättrar hela vägen

Som förväntat skakar Så mycket bättre om rejält på listan. Men det räckte inte att för att bli etta på singellistan. Dit tar sig den stadige klättraren James Arthur med Say You Wont Let Me Go [Columbia/Sony] efter att ha nått sista biten från plats 7. På albumlistan tronar som nykomling altmeister Leonard Cohen med You Want It Darker [Columbia/Sony], hans första svenska etta någonsin.

Efter en månad i topp faller The Weeknd och Daft Punk till plats tre med Starboy [Universal/Universal]. För även om Så mycket bättre inte gav listan en etta så rusar Jill Johnson in som nummer två med sin version av Open Your Heart [Capitol/Universal]. Det var dock en extremt tät strid med Arthur, till sist bara fyra hundradelars skillnad.

Även Danny Saucedo och Little Jinder gör starka entréer från Så mycket bättre. Saucedo är nummer 12 med Snacket på stan [Chiliboy/Sony] medan Little Jinder lägger sig som 40 med Du vill ha sex med mej [Telegram/Warner].

Nya är även rapparna Hov1 som går direkt in som 14 med Hjärtslag [Epic/Sony]. En annan intressant nykomling är Mike Perry feat Casso som startar som 41 med Inside The Lines [DF Records/Sony]. Mike Perry hade sommarens stora hit med The Ocean.

Förra veckans starkaste nykomling, Seeb med What Do You Love [Seeb/Universal], klättrar nu från 27 till 21.

På Heatseekerlistan kan konstateras att de senaste veckornas etta Terror Jr – med Come First [Atlantic/Warner] – nu faller till 5 utan att nå topp 100. Istället toppas Heatseeker av engelska Clean Bandit feat Sean Paul och Anne-Marie med Rockabye [Atlantic/Warner].

Tvåa på samma Heatseeker ligger vinjetten till Så mycket bättre [Columbia/Sony]. För att ytterligare understryka TV4-seriens genomslag är samlingen Så mycket bättre 2016 – Tommy Nilssons dag [Columbia/Sony] ny etta på samlingslistan.

Albumlistan toppas alltså av Leonard Cohen – tidigare som bäst tvåa i Sverige – vars hyllade album You Want It Darker även är ny etta på den fysiska listan. Vinyllistan toppas av svenska The Radio Dept. med Running Out Of Love [Labrador/Border].

Lars Nylin

www.sverigetopplistan.se