31 oktober 2016

MUSIKBOLAG Sony Music Sweden prisade för app

I helgen stod det klart att Sony Music Sweden tog hem Music Allys pris för Best Music App. Priset delades ut i London.

Appen Sony Music Insights – presenterad av MI i februari – togs fram av Sony Music Sweden för att ge bolagets artister ökad transparens. Den ger artister och managers access till data, som royalties, radiospelningar, dagliga streams, etc.

Detta är första gången som priset går till en svensk nominering. Michelle Kadir, Vice President Digital Business på Sony Music Sweden säger i ett pressmeddelande:

– Vi är otroligt stolta och glada att vår app uppmärksammas internationellt på detta sätt. Viktigast för oss är det som är bäst för våra artister, att de ska ha all sin data lättillgänglig är bara en självklarhet’

Lars Nylin

Bilden: Sony Musics Jacob Kihlbaum och Marcus Sebek tar emot priset i London.