25 oktober 2016

4 SNABBA Mirja Breitholtz/Hurdy Gurdy Noise

Låtskrivarna Tony Nilsson och Mirja Breitholtz har startat bolaget Hurdy Gurdy Noise ihop. MI har gjort en 4 SNABBA med Mirja om bland annat aktuella låtar till Amy Deasismont, artisten som tidigare kallade sig Amy Diamond.
Varför startar ni nya bolaget?
– Tony Nilsson och jag startade indiebolaget Hurdy Gurdy Noise främst för friheten att kunna släppa vilken musik vi vill, hur och när vi vill, men också för att bidra till balans i musikbranschen. Vi är baserade i Stockholm och sitter just nu främst i en hemmastudio och i Tens lokaler på Hagagatan i Stockholm, men vi ska snart flytta in i ett eget studiokomplex.
 
Vilken är din bakgrund?
– Uppvuxen med musik, där min främsta sovplats var i en bastrumma, när jag följde med pappa på turné. Det startade upp mitt musikintresse och trots att skådespelerska var mitt huvudsakliga yrke i många år så drogs jag mer och mer till musiken och lärde mig producera via stolpiga YouTube-tutorials på hotellrummet mellan föreställningarna.  Nu har jag varit låtskrivare/producent i över 10 år och gjort flera svenska och internationella samarbeten. Den jag främst gillar att jobba med är Tony. Vi även ett par sen 17 år, och han är en grym låtskrivare och producent och även min personliga mästerkock. Det är en riktig lyx att alltid ha någon att kunna bolla idéer med och få mat.
 
Vad är ni aktuella med just nu?
– Just nu har vi precis släppt ny musik med Amy Deasismont som är en av de artister vi samarbetar med. Tillsammans har vi lyckats få ihop en hel del tv och radiogigs och det är och det är riktigt kul att vara inblandad i att styra upp sådan saker, inte alltid sitta instängd i studion. Även fast jag verkligen älskar det, så är skönt med lite ombyte. Komma ut ur grottan.  Roligt att också spåna på kreativa lösningar till musikvideos och liveframträdanden som sticker ut och skapar upplevelser.
Vad händer framöver?
– Vi letar konstant efter nya artister att samarbeta med och kommer släppa mer ny musik via Hurdy Gurdy Noise.  Vi skriver också just nu musik till en Skandinavisk-internationell TV-serie som har premiär våren 2017. Det är underbart att göra film/tv-musik, det knyter liksom ihop säcken, med tanke på min tidigare bakgrund som skådespelerska. Så det är verkligen något som både jag och Tony vill göra mer framöver.  Jag jobbar även på ett projekt som jag hoppas på kommer inspirera fler tjejer till att producera.
Lars Nylin
Foto Hurdy Gurdy Noise