13 oktober 2016

FÖRLAG Dylanblommor till Sony/ATV?

I dag offentliggjordes att låtskrivaren och textförfattaren Bob Dylan är årets Nobelpristagare i litteratur. Det är första gången i prisets historia som det tilldelas en musikskapare. Dylan representeras av musikförlaget Sony/ATV Music Publishing Scandinavia. Musikförläggarnas VD Elisabet Widlund undrar nu om det blir champagne och blommor till Sony på samma sätt som det brukar bli till vinnare av bokförlag.

– Det är en stor ära att få representera en ikon som Bob Dylan, och det känns naturligtvis väldigt stort att han som första låtskrivare vinner Nobelpriset i litteratur. Bob Dylan är unik i sitt artisteri och låtskrivande och har berört så många människor med sin musik och sina texter under så många år nu. Det är musikhistoria som skrivs idag och vi känner en enorm stolthet, säger Johnny Tennander, VD på Sony/ATV Music Publishing.   

– Det känns fantastiskt inspirerande att en låtskrivare och textförfattare får Nobelpriset i litteratur 2016. Bob Dylan är en av populärmusikens största poeter. Jag ser framför mig hur blombuketter, champagneflaskor och journalister strömmar till musikförlaget Sony/ATV – på samma sätt som det brukar till författarnas bokförlag, fortsätter Elisabet Widlund, vd på Musikförläggarna i samma pressmeddelande.

I skrivande stund har MI inte nåtts av rapporter om uppvaktningar…

Fotnot: på skivbolagssidan är det Sony Music som representerar Bob Dylan, hans etikett har i stora delar av karriären varit Columbia.

Lars Nylin