11 oktober 2016

MUSIKBOLAG Frida Sundemo till Cosmos

Cosmos Music har tecknat avtal med artisten, producenten och låtskrivaren Frida Sundemo och inom kort släpps nytt material.

”Frida är en fantastisk artist som tidigt förstod hur hon skulle nå ut med sin musik utanför Sveriges gränser. Tillsammans med Joel Humlén gör hon även magiskt bra låtar. Det känns verkligen superkul att vi får göra denna resa tillsammans!” säger VD Robert Litsén i ett pressmeddelande om samarbetet.

Cosmos berättar vidare:

Frida Sundemo förstod tidigt att en svensk artist inte behöver begränsa sig till sin hemmamarknad, och valde 2013 att kontraktera sig direkt till Parlophone UK där hon släppte singeln Indigo, en av de mest spelade låtarna på P3 det året. Sedan dess har hon släppt flera uppmärksammade singlar i England, haft låtar i stora amerikanska TV-serier och förra året gjorde hon skådespelardebut i den engelska filmen Kill Your Friends.”

I våras gjorde Frida en uppmärksammad feature på danska producenten Mortens låt Beatiful Hearbeat som streamats över 10 miljoner gånger och inom kort är hon aktuell med eget nytt material.

”Jag har verkligen sett fram emot att få hitta en skivbolagsfamilj här i Stockholm, och Cosmos känns som helt rätt plats för mig! Ett personligt och lagom litet bolag som samtidigt har plats för stora mål och drömmar.” berättar Frida Sundemo om varför hon valt just Cosmos.

Lars Nylin

Bilden från vänster: Malin Weisby Kratz (Cosmos Music), Hugo Scherman (Cosmos Music), Frida Sundemo (artist), Åsa Höglund (Cosmos Music), Robert Litsén (Cosmos Music)