30 september 2016

TV De leder Melodifestivalen nästa år

Hasse Andersson, Clara Henry och David Lindgren leder Melodifestivalen 2017 i SVT. 

– Med de här personligheterna kommer vi ha stora möjligheter att variera oss, med lite olika stilar och genrer i mellanakter och innehåll, säger Melodifestivalens projektledare Anette Helenius.

Programledarna presenterades på en presskonferens idag. Samtliga har tidigare erfarenhet från Melodifestivalen. David Lindgren har tävlat tre gånger och alla gångerna gått vidare till final. Senast var i våras med låten We Are Your Tomorrow. Han har också erfarenhet från musikalscenen och har haft roller i bland annat Hairspray på Chinateatern.

Hasse Andersson slutade fyra i Melodifestivalen 2015 med Guld och gröna skogar och har en 40 år lång musikkarriär bakom sig. Och Clara Henry har programlett festivalens eftersnack i tv och stått för humorinslag i tävlingen 2014, vid sidan av programledarna Nour El Refai och Anders Jansson.

– Jag är otroligt stolt och glad. Det finns en sådan härlig förväntan på vad vi i Melodifestivalen kan göra. Med de här personligheterna kommer vi ha stora möjligheter att variera oss, med lite olika stilar och genrer i mellanakter och innehåll, säger Melodifestivalens projektledare Anette Helenius på Melodifestivalens hemsida.

Christel Valsinger