13 september 2016

MUSIKBOLAG Platina till Astrid S och Troy Sivan

När Troy Sivan och Astrid S spelade på Gröna Lund i fredags, kunde Universal Music passa på att dela ut Platina-plaketter till artisterna för framgångsrik försäljning i Sverige.

Astrid S, som är kontrakterad till Universal Music i Sverige, är en av Norges största artister och har redan hunnit jobba med Avicci (remix av Waiting For Love), Shawn Mendes (Air) och Matoma (Running Out). Hon finns med bland Spotifys Spotlight-artister för 2016 och har över 150 miljoner streams där. Med låten Hurts So Good har hon nu nått Platina-status i Sverige.  Låten är producerad av MAG från Max Martin Studios och den är skriven av Lindy Robbins (David Guetta, Selena Gomez, Jason Derulo) och Julia Michaels (Justin Biebers ”Sorry”, Demi Lovato, Gwen Stefani).

Astrid S öppnade för australiensaren Troy Sivan, som avslutade sin Europaturné i Stockholm den 9 september inför 10 000 fans. I samband med konserten fick han ta emot Platina för singeln Youth, som har över 185 miljoner streams på Spotify, varav fem miljoner i Sverige.

Christel Valsinger

Översta raden: Astrid S, Niklas Torsell (Promotion Manager), Halvor Marstrander (Manager)
Mellersta raden: Charlie Lindahl (Head Of Radio), Burt McRoy (Senior Product Manager), Snezana Markovic (Digital Sales), Margit Bøhn (Project Manager International Marketing), Anders Lindberg (Head Of International), Joakim Johansson (GM/Marketing Director)
Nedersta raden: Frida Bergh (Promotion/Marketing Assistant)
Från vänster: Niklas Torsell (Promotion Manager), Troye Sivan, Anders Lindberg (Head Of International)