12 september 2016

FÖRLAG Mona Aghai startar nytt med Ludvig och Benny Andersson

RMV Publishing är namnet på det nya musikförlaget som i dagarna startas av Mona Aghai – för detta TEN – tillsammans med Ludvig och Benny Andersson.

RMV har påbörjat arbetet med att iordningställa de nya studios på Skeppsholmen i Stockholm där man nu kommer att leta ny talang. Mona Aghai blir General Manager och är en av grundarna tillsammans med far och son Andersson.

”Idéen att starta RMV Publishing grundar sig i viljan att kreera en miljö där alla rum är fyllda av olika musiker och låtskrivare som kan ha glädje av varandra” skriver grundarna i ett pressmeddelande.

– Jag hälsade nyligen på Laleh i hennes studio i LA och påmindes om hur roligt det vore att skapa ett förlag med tillhörande studios där nya saker händer hela tiden. Nu är inte Skeppsholmen samma sak som West Hollywood men om vi kan fungera som en mötesplats för nya och gamla talanger så spelar ju inte adressen någon roll, det viktigaste är att vi erbjuder möjligheten genom att vara ett ”nytt lag” här i Sverige, sammanfattar Ludvig Andersson.

Mona Aghai, senast General Manager på Publishing Company TEN, har tilldelats rollen som General Manager även hos RMV Publishing.

Om det säger hon:

– När jag träffade Ludvig för första gången kändes det rätt på en gång. Vi hade samma vision av vad vi ville göra med ett förlag om vi skulle starta ett från början. Det var otroligt befriande. Ingen skillnad när jag senare träffade Benny heller. Alla vet ju att de är beyond fantastiska låtskrivare, så när de valde mig som partner kan jag ju inte annat än ta det som ett väldigt fint betyg för mina tidigare prestationer i förlagsbranschen.

– Vi vill bygga en långsiktig verksamhet från grunden, då krävs det en person som behärskar alla element i förlagsvärlden, en person med erfarenhet och känsla, en driven och orädd ledare. Mona är allt det. Och dessutom mycket trevlig att arbeta med. Frågan är snarare: Varför valde Mona oss?, fortsätter Ludvig Andersson.

– Mona är en suverän person! Jag fick omedelbart förtroende för henne och har en känsla av att hon kommer att göra någonting utöver det vanliga, avslutar Benny Andersson.

Lars Nylin