9 augusti 2016

SPOTLIGHT Tove Lo ”Cool Girl”

Efter samarbeten med bl an Nick Jones (Close)och Flume (Say It) är Tove Lo tillbaka på egna ben. Nya Cool Girl [Polydor/Warner Chappell] är första smakprovet får hennes kommande, andra album, som vi kommer att få mer detaljer om under hösten.

Låten som är skriven av Tove Lo och producerad av The Struts, som även gjorde genombrottshiten Habits (Stay High)  är inspirerad av filmen Gone Girl och en monolog om att förställa sig själv för någon annan.

Cool girl handlar om vårt konstiga behov av att spela spelet där ‘den som känner minst har makten’ i relationer. Du tror att du vill ha någon som inte vill ha dig, eller så vill du ha någon som inte stör sig på någonting som du gör. Det vi egentligen vill ha är fullt ut äkta kärlek” förlarar Tove Lo själv i presstexten.

Cool Girl är mörk hitpop som lunkar lugnt, framdriven av en febrig synthbas och en fin, smått sorgsen melodi. Tove Lo har som alltid förmågan att låta båda avtrubbad och angelägen på samma gång.

Om den kan göra samma topplisteresa som Habits (Stay High) eller Talking Body (3:a respektive 12:a på Billboard Hot 100) återstår att se, men in på favoritlistan går den hos undertecknad i alla fall. Den 26 datum långa arenaturnén med Maroon 5 i USA som startar i september kommer säkert att hjälpa låten på vägen.

Christel Valsinger

Lyssna här: