2 juli 2016

SVERIGETOPPLISTAN v 26 Tionde ettan i följd för Lasse Stefanz

Albumlistan har en ny etta i Lasse Stefanz som följer traditionerna och släpper en platta som blir etta vid midsommar. Denna gång Road Trip [Mariann/Warner]. Det innebar bandets tionde etta i följd. Singeletta är fortfarande Mike Perry feat. Shy Martin  The Ocean [DF/Sony].

På singellistan tar de tidigare klättrarna Joel Adams och Red One feat Enrique Iglesias/R City/Serayah/Shaggy nu steg nedåt. Istället är det Miriam Bryants Black Car [Warner/Warner] som utmanar starkast. Denna vecka går den från 20 till 5 och är topp 3 på svenska Spotifylistan. Intressant liströrelse gör också Kungs vs Coookin’ on 3 Burners som med This Girl [King Music/Universal] går från 16 till 8.

Bästa nykomling är Jockiboi som inleder på plats 19 med Fan va kung [Ninetone/Universal].  Bästa placering hittills för Jockiboi är 4 med Efterbralla i vintras. En bit ner går förra veckans Heatseekeretta Panetoz in med Om [PNTZ/Warner] medan Frans startar på plats 89 med nya Young Like Us [Cardiac/Sony].

På Heatseekerlistan toppar en sommarfavorit som återvänder, Ted Gärdestads Åh, vilken härlig dag [Polar/Universal]. Att sommarlåtarna återvänder på listorna i streamingeran bevisas av att Gärdestads Sol, vind och vatten [Polar/Universal] återkommer som 61 på ”stora” listan.

Samlingslistan har en ny etta i Absolute Summer Hits 2016 [Warner/Warner]. Vinyllistan toppas åter av Kents Då som nu för alltid [RCA/Sony].

Lars Nylin