27 juni 2016

MUSIKBOLAG Miss Li till Sony (och Blixten)

Miss Li är tillbaka efter lång tystnad. Sångerskan från bland annat jättehiten Om du lämnar mig nu – med Lars Winnerbäck – och mycket bättre årgång 2012 återkommer på nytt skivbolag, Sony Music, och bokningsbolag, Blixten & co.

Miss Li är efter en lång tids tystnad tillbaka. Efter en lång och intensiv period kände hon att det var dags att ta en paus och ligga lågt med sin egna artistkarriär. Hon valde istället att resa världen runt och skriva musik åt andra. Men nu blir det nystart.

Ett tag tänkte jag nog att jag var färdig på scen. Jag hade turnerat intensivt under så många år att det kändes som om jag låst in mig i ett hörn, och hade svårt att se hur jag skulle gå vidare, säger Miss Li i ett pressmeddelande.

Det blev Sony Music och A&R David Mortimer-Hawkins som drog det längsta strået.

Det kändes bara rätt. Från att ha tvivlat på mig själv och hur jag ville gå vidare som artist, så fick David och Sony mig att känna att jag kan stå rakryggad i mig själv och min musik, säger Miss Li.

Det första inspelningsresultatet blir singeln Bonfire som släpps den 12 augusti.

Även på bokningssidan blir det ny uppdragsgivare,Blixten & co.

– Jag känner mig så otroligt glad över att få jobba med Blixten & Co, som hela tiden peppat mig att skriva nytt material och åka ut på vägarna igen, säger Miss Li. Ett tag tänkte jag nog att jag var färdig på scen. Jag hade turnerat intensivt under så många år att det kändes som om jag låst in mig i ett hörn, och hade svårt att se hur jag skulle gå vidare. Plötsligt fanns visionen där framför mig. Det var bara att följa med! Att få resa jorden runt och skriva musik till andra artister, tillsammans med några av världens mest framgångsrika låtskrivare har fått mig att förstå att det inte finns några gränser för vad jag kan göra i mitt eget låtskrivande, säger Miss Li.

– Jag är så enormt glad att få möjligheten att jobba med Miss Li, säger Emil Rossling Larsson, agent på Blixten & Co. Hon besitter en sådan otrolig energi och har en fantastisk kreativitet och personligt uttryck. Det ska verkligen bli spännande att få följa henne in i framtiden.

Miss Li debuterade i november 2006 och gav inom loppet av ett år ut tre storsäljande album samt en ”Best of”-skiva med åtta unika spår. Under samma period spelade hon in duetten Om du lämnar mig nu med Lars Winnerbäck, som klockade in rekordlånga 240 veckor på Svensktoppen, vann en grammis för Årets Låt och blev utsedd till årets liveartist. Därpå följde ett intensivt och framgångsrikt turnerade i 14 olika länder.

Sedan dess har Miss Li haft åtskilliga hits, toppat listor och hörts i några av världens största tv-serier som Grey´s Anatomy, Desperate Housewives och Next Top Model. Dessutom har låtarna tonsatt världsomfattande reklamkampanjer för bland annat Volvo och Apple. Hösten 2012 medverkade Miss Li i Så mycket bättre. Där tolkade hon Pugh Rogefeldts låt  Här kommer natten som snabbt blev en stor hit och toppade Digilistan. 2013 släpptes albumet Wolves, hennes sjunde skiva på lika många år. De senaste åren har Miss Li rest världen runt och skrivit musik åt andra men nu är hon redo för en nystart med nytt eget material.

Lars Nylin