27 juni 2016

FESTIVAL 13 svenska akter på Roskildefestivalen

Campingen är redan öppen och festivalen smygstartad, men det är nu på onsdag som det stor festivalområdet i Roskilde öppnar. I år ställer sig 13 svenska artister och band på festivalens scener.

Totalt 183 akter ska uppträda på nio olika scener under sju dagar och 13 av dem är svenska. Campingen är redan öppen och på campingscenerna CountdownRising och Street spelar artister som står inför det stora genombrottet. Bland dem finns svenska YASTMwuanaKablamSudakistan och Kasbo.

Den 29 juni öppnar det stora festovalområdet och där kommer Ghost, Meshuggah, Blues Pills, Miike Snow, Silvana Imam, Anna von Hausswolf, Kablam, Paper och Jaqe att möta den stora publiken.

Bland årets dragplåster finns Macklemore & Ryan Lewis, New Order, PJ Harvey, LCD Soundsystem och Neil Young + Promise of the Real. Endagsbiljetterna till fredagen och lördagen är slut och arrangörerna förväntar sig en slutsåld festival.

Roskilde Festival skapas av frivilliga eldsjälar och allt överskott doneras till kulturella och välgörande ändamål. Sedan starten på 1970-talet har festivalen delat ut över 270 miljoner danska kronor.

Christel Valsinger