3 juni 2016

MUSIKBOLAG Strängen till Sound Pollution

Robert ”Strängen” Dahlqvist är mest känd som gitarrist i gruppen The Hellacopters, men har senare haft egna bandet Dundertåget och även spelat med exempelvis Stefan Sundström. Nu inleder ha ett samarbete med Sound Pollution.

– Sound Pollution skulle hjälpa mig att lägga upp lite grejer digitalt, jag kan ju inte sånt där. Dom bad om nåt extra och fick låten Bangatan som jag gjort tillsammans med Björn Olsson(Union Carbide Production, Soundtrack Of Our Lives, Håkan Hellström). Det kändes som dom tappade hakan lite grann, säger Strängen om hur det gick till när distribution av en låt (Rocken är inte död) ledde till ett albumavtal.

Calle Schewen på Sound Pollution håller med:

– Strängen och jag har ju känt varandra i flera år och jag gillade verkligen Rocken är inte död, bra rock på Svenska. Men när Micke Malmgren spelade upp låten Bangatan för mig så tappade jag verkligen hakan. Så vi började snacka om att göra en platta tillsammans.

Inspelningarna av det nya albumet inleds inom kort.

Lars Nylin