26 maj 2016

LIVE Storsjöyran och svenska artister hyllar Kjell Höglund

Egensinniga artisten Kjell Höglund fyllde 70 år i december. På sommarens upplaga av Storsjöyran hyllas den Östersundsfödde sångaren och låtskrivaren av bland annat Lars Winnerbäck, Melissa Horn, Stefan Sundström, Annika Norlin och Maritza Horn.

Sveriges Radio sände en dokukentär om Kejll Höglund i samband med hans 70-årsdag, där han berättade att han beslutat att lägga musiken på hyllan. Det födde idén till en hyllningskonsert under Storsjöyran under namnet ”Kjellsorterat – en hyllnning till Kejll Höglund, 70 år”. Konserten hålls på Yranlördagen, 30 juli, i Badhusparken. Fler artister tillkommer.

Kjell Höglund föddes i Östersund, men är uppvuxen i Rossön och började sjunga egna visor under gymnasietiden i Strömsund. I slutet av 60-talet flyttade han till Stockholm där han också började ge ut sin musik på skiva och nådde därigenom en allt större publik. Bland låtarna som skrivit in sig i svensk musikhistoria finns Jag hör hur dom ligger med varandra och Man vänjer sig.

Christel Valsinger