20 maj 2016

MUSIKBOLAG Rapparen Stor till Sony Music

Stockholms-rapparen Stor har skrivit kontrakt med Sony Music. Till hösten släpper han ett nytt album och kommer även att lansera en egen label.

Stor slog igenom med debutalbumet Nya skolans ledare och belönades med P3 Guld för ”Årets hiphop/soul” 2010. 2013 släpptes Grammisvinnande Shere Khaan XIII med platinasingeln Stolthet samt guldsingeln Rom & Kush. Han har också som gäst berikat låtar från hiphop-kollegor som Labyrint, Mack Beats, Ison & Fille, Petter och Aleks.

Som en av pelarna i Redline-familjen har Stor även varit med och fört fram nya talanger så som Linda Pira. Nu är det dags för ett helt nytt kapitel i Stor-sagan. Höstens album släpps på Sony Music, där han också lanserar en egen etikett.

– Det är en spännande tid framför mig att efter många år på Redline få sprida mina vingar själv och utveckla min karriär till nästa nivå, säger Stor i ett pressmeddelande.

Första smakprovet från albumet är låten Svartskallar, där han driver med stereotyper.I videon ser man bl a kollegorna Linda Pira och Cherrie, samt skådespelarna Jonas Malmsjö och Helena af Sandeberg.

Christel Valsinger