28 april 2016

LIVE Stockholm Jazz – första namnen klara

De första namnen till höstens Stockholm Jazz Festival är nu klara. Festivalen arrangeras i år 7-16 oktober. Avishai Cohen (bilden) är ett av namnen på en festivalm som numera arrangeras runt om i Stockholm.

– Vi tror på jazzen som en evigt föränderlig konstform som med en stadig förankring i historien ständigt utvecklas och berikas av andra genrer, kulturer och konstformer. Festivalen vill i år dela med sig av en stor världsomfattande palett av den samtida jazzen, säger Eric Birath, chef för Stockholm Jazz Festival.

Dessa är klara för Stockholm Jazz Festival: Avishai Cohen Trio (Israel), Sons of Kemet (Storbritannien),  Alfredo Rodriguez Trio feat. Ganavya (Kuba), Hailu Mergia (Etiopien), Melissa Aldana (Chile), Roscoe Mitchell, grundare av Art Ensemble of Chicago (USA),  Cory Henry (USA) liksom ett samarbete på Vasateatern med Magnus Lindgren och Malena Ernman.

Sons of Kemet, Fasching 7/10
Magnus Lindgren featuring Malena Ernman, Vasateatern 8/10
Roscoe Mitchell + Kikanju Baku, Kulturhuset/Stadsteatern 8/10
Hailu Mergia with Tony Buck and Mike Majkowski, Fasching 10/10
Alfredo Rodriguez Trio feat. Ganavya, Fasching 12/10
Melissa Aldana, Fasching 13/10
Cory Henry, Fasching 16/10
Avishai Cohen Trio, Konserthuset 16/10

Lars Nylin