27 april 2016

ARTIST Stonebridge etta på Billboard Dance Club Songs

Efter tio veckor på Billboards Dance Club Chart har Stonebridge och Elsa Li Jones klättrat upp på förstaplatsen med If You Like It.

– Det är verkligen välförtjänt! kommenterar Anders Mörén på Misty Music och fortsätter:
– Misty Music har representerat StoneBridge sedan 1989 och det här är hans första USA-etta som upphovsman och artist. Annars har det blivit en hel del topplaceringar i de flesta länder världen runt som upphovsman, artist och remixare. Trots att han ständigt är på resande fot som DJ är han alltid noga med att hålla mig uppdaterad om alla sina nya projekt. En ödmjuk och idealisk upphovsman.

I år är det 30 år sen Stonebridge startade SweMix ihop med fem andra Stockholms-DJ’s. 1989 gjorde han sin första internationella remix, av De La Souls Eye Know och genom åren har han haft flera stora framgångar, med bland andra remixen av Robin S Show Me Love (1992) som nådde topp 5 i England. Med sin remix av Ne-Yo’s Closer fick han en Grammy-nominering 2008 och 2012 prisades han på BMI Awards som låtskrivare till Jason Derulos Don’t Wanna Go Home.

Förstaplatsen på Billboards Dance Club Songs kommer efter en tio veckor lång vistelse på listan. (MI skrev om låten i början av april: http://www.musikindustrin.se/2016/04/01/artist-stonebridge-elsa-li-jones-klattrar-pa-billboard/)
– Även om jag har haft en hel del topp 10-hits och varit grammynominerad för en remix så känns ändå en förstaplats på Billboard under eget namn mer speciellt. Det tog 29 år och är värt varenda minut, säger Sten Hallström.

Christel Valsinger