18 april 2016

FÖRLAG Mattman & Robin dominerar radio i USA

Studion Wolf Cousins i Stockholm har med Warner/Chappell som intressent haft mäktiga framgångar de senaste åren. Senast är det duon Mattman & Robin – Mattias Larsson och Robin Fredriksson – som slagit till rejält i USA. Just nu är Mattman & Robin inblandade i fem låtar på Top 40 Radio.

Duon, med rötter i Värmland, har gjort avtryck sedan 2009, men blev mer allmänt branschbekanta när de 2014 bidrog till Taylor Swifts album 1989. Nyligen fick de sin första radioetta i USA i form av Selena Gomez Hands To Myself.

Men det har alltså kommit mer: denna vecka är DNCE nummer två med Cake By The Ocean, Gomez ligger nu som nummer sju, Nick Jonas feat. (Wolf Cousins-kollegan) Tove Lo är 17 med Close och Gwen Stefani är nummer 24 med Make Me Like You. Alla med duon i olika roller.

Mattman & Robin, som till veckan inleder en ny jobbsejour i Los Angeles, är aningen medieskygga, men vi har hittat en Instagrambild där de firar framgångarna ihop med okänd bekant…

Lars Nylin