12 april 2016

FÖRLAG Pelle Lidell lämnar UMP

Pelle Lidell är inte bara en dedikerad AIK:are. Han är också en av de mest profilstarka förlagspersonerna, på senare år inte minst som huvudperson i den ständiga exporten av svensk pophits till östra Asien. Nu lämnar han Universal Music Publishing för ny ännu hemlig roll.

Det är på sin Facebook-sida som Pelle Lidell avslöjar att han i vår går vidare till ett nytt projekt, även det i förlagssammanhanget. Lidell har på UMP arbetat under titeln European A&R Executive, en roll som han nu alltså lämnar. Innan detta fanns han först på Air Chrysalis och Murlyn. I samtliga roller har han arbetat med sångpitchning mot några av popvärldens ledande namn.

Till nyhetsbrevet A&R Worldwide säger han: “My deepest gratitude goes out to all the songwriters and artists I’ve had the pleasure to work with and represent. Your talent, creativity and musical swag will always amaze me! I’m a huge, huge fan of what you create! Without you I wouldn’t have a job and a life worth living. You have always been immensely supportive, responsive, creative, kind and most importantly…good sports. For that I thank you from the bottom of my heart! I would also like to take the opportunity to thank all of my Universal Music Publishing colleagues around the world. Your enthusiasm, proactivity and service-mindedness is second to none and will never be forgotten. It’s been such an honor and pleasure to be working with you all. Lastly, I’d like to extend a huge thank you to all labels, managements, movers and shakers, journalists, media people, TV-players, rascals, regular fans and all people who support music and the creation of music. Thank you for your business and thank you for your support! Much love to you all!”

MI återkommer givetvis med fakta om vad Pelle Lidell ska göra härnäst.

Lars Nylin