7 april 2016

MUSIKBOLAG Nytt från Roxette

Roxette har på senare tid uppmärksammats mest för sin utsålda globala maratonturné. Men nu kommer det nytt från duon. Först ut är singeln It Just Happens [Warner/Parlophone] som släpps i morgon fredag.

Den 8 april 1989 gick Roxette upp på den amerikanska Billboardlistans förstaplats med singeln The Look och i samma ögonblick vändes världen upp och ner för två svenska musiker och miljontals fans. Oändligt mycket har skrivits om på vilka osannolika vägar låten letade sig upp till förstaplatsen och gav Marie Fredriksson och Per Gessle deras världsgenombrott och en status som gör att dom 25 år senare säljer ut jättearenor i hela världen.

Roxette är nu tillbaka med nya singeln It Just Happens, en ballad som banar vägen för bandets tionde album Good Karma (släpps 3 juni).

– Vi ville blanda det klassiska Roxettesoundet med en modern och lite oförutsägbar produktion för att skapa en intressant ljudbild där man både känner igen oss och upplever något nytt, säger Per Gessle i ett pressmeddelande.

It Just Happens var en av de första låtarna som skrevs till albumet och blev snabbt något av en nyckelsång för hela albumet. Därför kändes det ganska självklart att den skulle bli förstasingel.

Lars Nylin

Bilden från vänster Jonas Siljemark (Warner), Marie Fredriksson, Per Gessle, Marie Dimberg (management), Magnus Ribbeklint (Warner), Johan Olsson (Warner), Tomas Jernberg (Warner).