31 mars 2016

Nya talanger klara för Nästa Nivå

Bland 600 sökande har fyra talanger nu valts ut till en ny omgång av musikprojektet Nästa Nivå. I april åker talangerna till New York för att coachas av den svenska hiphopeliten.

Elliphant, Linda Pira, Sabina Ddumba och Chapee tillsammans med Tommy Black är årets coacher i Nästa Nivå. De kommer att coacha Maria Lindgren (Bahia), Malmö; Naod Gebreyohannes (Naod), Rågsved; Patrik Olsson (Patrik Jean), Stockholm och Paul Adaman (Paul A), Örebro.

I New York får talangerna hänga med coacherna, skriva musik och spela in i Red Bull studios. I New York spelas också en dokumentärserie in om projektet.

Nästa Nivå är ett talangprojekt där svensk hiphopelit går samman för att stötta morgondagens artister. Projektet startade 2013 och värd är Adam Tensta. Tidigare år har bl a Timbuktu, Ison & Fille, Silvana Imam och Salazaar Brothers coachat. Bland tidigare talanger märks Joy, som coachad av Maskinen, släppte P3-hiten Kattliv.

Christel Valsinger

Maria Lindgren (Bahia) kommer att coachas av Elliphant i Nästa Nivå.