31 mars 2016

DIGITALT Jay Z hotar stämma Aspiro/Schibsted

Det är ingen hemlighet att Jay Z ett år efter det spektakulära sjösättandet av Tidal nu helst vill sälja den blödande tjänsten. Norska Dagens Näringsliv har nu även avslöjat att Jay Z hotar att stämma ansvariga hos säljarna av tjänsten.

Det är ansvariga hos Aspiro och Aspiros huvudägare Schibsted som enligt tidningen fått brev där Jay Z hävdar att han under köpprocessen fick felaktiga uppgifter om tjänstens status. Jay Z köpte Aspiroägda Wimp och döpte i mars förra året om tjänsten till Tidal.

Vid starten fick Jay Z backning av ett antal internationella stjärnor och så sent som i år har exempelvis Kanye West släppt musik exklusivt för tjänsten. Men trots detta har den inte stått upp i konkurrensen från som exempelvis Spotify, Apple Music och Deezer och Jay Z har ryktesvis redan förlorat en halv miljard på affären.’

Lars Nylin

Länk till summerande artikel i Dagens Media:

http://www.dagensmedia.se/medier/digitalt/darfor-hotar-jay-z-att-stamma-schibsted-anser-sig-blast-i-tidalkopet-6536954