24 mars 2016

MUSIKBOLAG Tyra Hasselrot ny A&R på Hybris

Hybris har anställt Tyra Hasselrot som ny A&R. Hasselrot – även medlem i Grammisnominerade Dolores Haze – har redan hunnit kontraktera Stockholmsgruppen Delagoon.

– Vi fick enormt många svar på vår lilla platsannons och har sen dess letat efter en kandidat med vinnande egenskaper. Det har tagit tid men i Tyra har vi hittat en A&R som vågar gå sin egen väg. Med en kombo av höga konstnärliga ideal, bra öra och en rågad sked hybris kommer hon stödja oss i kampen mot konforma ideal. Hon är aktiv i sitt eget band Dolores Haze och i musikscenen i Sverige och världen i dag, säger John Gadnert, VD på Hybris.

– Jag gillar ju punk, att göra vad man vill när man vill – frihet utan ansvar. Hybris är liksom ok med allt från parkour till Slipknot eller Nanne Grönvall. Ingenting och allting är fett här.  Typ mitt första band Delagoon är liksom fem snubbar som spelar postpunk. Killar i band – vem vill ha det nu liksom –  just därför vill jag, fortsätter Tyra Hasselrot.

Hybris, startat 2004, har ständigt varit en källa för uppmärksammade svenska indieakter. Bland de som getts ut av bolaget finns namn som El Perro Del Mar, Jonathan Johansson, Familjen och Noonie Bao.

Lars Nylin