14 mars 2016

MELODIFESTIVALEN Segertippad Frans höll hela vägen

Sveriges representant i Eurovision Song Sontest 2016 heter Frans och låten som tävlar If I Were Sorry. 17-årigre Frans är den yngsta artisten att vinna Melodifestivalen i Sverige sedan Carola vann med Främling 1983, då 16 år gammal.

Efter att den internationella juryn sagt sitt i lördagens final i Melodifestivalen låg Oscar Zia etta med Human, följd av Frans och Ace Wilders Don’t Worry. Men efter att svenska folkets röster räknats kastades toppen om och If I Were Sorry, skriven av Oscar Fogelström, Fredrik Andersson, Frans Jeppsson Wall och Michael Saxell stod som vinnare. Förlag bakom vinnaren är Cardiac Publishing, Sifty Songs, Cineast Entertainment medan Cardiac och Sony Music ansvarar skivbolagsmässigt.

I TV-publik tappade SVT i jämförelse med förra årets final nästan en halv miljon tittare. Men Anette Helenius, projektledare för Melodifestivalen säger sig nöjd med resultatet i Dagens Media:

– Jag tror det var ett väldigt ungt program i år med unga programledare och ungt startfält. Ett program som drar över tre miljoner siffror är fortfarande bra och det är fortfarande för tidigt att säga hur vi ska få siffran att öka.

Hela resultatet i Melodifestivalen 2016
1. Frans – If I Were Sorry (156p)
2. Oscar Zia –  Human (132p)
3. Ace Wilder – Don’t Worry (118p)
4. Wiktoria – Save Me (114p)
5. Robin Bengtsson – Constellation Prize (83p)
6. Molly Sandén – Youniverse (76p)
7. Lisa Ajax – My Heart Wants Me Dead (56p)
8. Panetoz – Håll om mig hårt (53p)
9. SaRaha – Kizunguzungu (47p)
10. Boris René – Put Your Love on Me (41p)
11. David Lindgren – We are Your Tomorrow (39p)
12. Samir & Viktor – Bada nakna (31p)

Christel Valsinger

Foto: SVT