4 mars 2016

LIVE Nystartade MONO satsar på mångfald

Det nystartade bokningsbolaget MONO Agency representerar några av de hetaste nya akterna och har mångfald och jämställdhet som ledord.

Med bakgrund på bokningsbolag och som klubbarrangörer startar Martin ”Miggy” Johansson och Martin Wallin nu bokningsbolaget MONO Agency. Bolaget representerar vid starten Andreas Grega, Faråker, Hundhimlen, LASH, Pang!, Parham, Prinston, Regimen, Saturday, Monday, SödraSidan och Vo PAM.

Med MONO vill vi vara med och skapa framtidens artister och ge dessa de bästa förutsättningarna för att kunna växa genom nära och personliga samarbeten” skriver MONO i ett pressmeddelande.

Tillsammans driver grundarna också Stockholms nya kulturforum Shangri-La.Med fokus på jämställdhet och mångfald bokas aktuella artister och konstnärer vilket format klubben till det växande konstkollektiv det är idag” sägs det i pressmeddelandet.

Martin ”Miggy” Johansson har tidigare arbetat med artister som Parham, Cleo, Kristin Amparo och Andreas Grega på olika bokningsbolag och var bland annat med om att starta och arbeta med det uppmärksammade projektet ”KWAAI” där artister som Syster Sol, Adam Tensta och Chords ingick.

Martin Wallin har en bakgrund som mångårig arrangör av flera uppmärksammade klubbar i Stockholm. Bland de artister som han har arbetat med återfinns bland andra Bonobo, Cyril Hahn, Bondax och Snakehips. Han representerar även svenska akter som Saturday Monday, Södra Sidan och PANG! med flera.

Lars Nylin