28 januari 2016

MUSIKBOLAG Kygo rekordsnabb till miljardstrecket

Kygo, kontrakterad till svenska Sony Music, har rekordsnabbt nått magiska en miljard streams. Det firades på Barclay Center i New York när norrmannnen framträdde inför fullt hus.

Producenten, discjockeyn och remixaren Kygo – döpt Kyrre Görvell-Dahli – är en av de mest remarkabla framgångssagorna på den skandinaviska scenen under senare år. Med Avicii som förebild blev han först uppmärksammad för sina inofficiella remixar. 2014 skrev han kontrakt med svenska Sony Music och redan debutsingelön Firestone blev en hit. Han har hittills haft en svensk etta, Stole The Show, mer är kanske mest känd här hemma för sin remix av Seinabo Seys Younger.

Lars Nylin

Bilden från vänster: Tom Corson, RCA Records, Adam Granite, Sony International, Mark Dennis, VD Sony Music Sweden, Steve Savoca, Spotify, John Fleckenstein, RCA Records, Patrick Moxey, Ultra Music och Sony Music, Helen McLaughlin, A&R-chef Sony Music Sweden,Dusko Justic, Sony International, Joe Riccitelli, RCA Records, Peter Edge, RCA Records,Längst fram: Kygo, Myles Shear (manager).