19 november 2015

4 SNABBA The Euroz/producentduo

Australiska sångaren Conrad Sewell – känd från Kygo-samarbetet Firestone – skördar framgångar i USA med låten Hold Me Up. Bakom den hittar vi svenska låtskrivarna och producenterna The Euroz. 

Vilka är ni?
– The Euroz är Saeed Molavi och Nadir Benkahlafrån Stockholm. Vi började skriva och producera popmusik tillsammans år 2006. Efter att ha fokuserat mycket på den asiatiska marknaden siktar vi nu mer på USA och Europa.Hur kom samarbetet med Conrad Sewell till?

– Det skedde ganska spontant under vår senaste LA-resa. Vi besökte honom under en annan session, och dagen efter styrde vår Co-writer Brian Lee upp sessionen med Conrad. Ingen hade några förväntningar, vilket förmodligen var anledningen till att låten blev så uppskattad och blev hans första singel.

Ni har framgångar i Asien också, kan ni berätta?

– I Asien har vi bland annat släppt singlar med Big Bang, Super-Junior M och BEAST. Har även en del andra stora projekt på gång i både USA och Asien.

Vad har ni på gång framöver?

– I övrigt skriver vi mycket med svenska låtskrivare, och tycker det är kul att jobba med nya talangfulla människor. Vi har även ett eget artistprojekt på gång, där vi planerar att släppa låtar under namnet FLIPS.

 Christel Valsinger
 Nadir Benkhala och Saeed Molavi.