18 november 2015

SCEN Viktor Norén har huvudrollen i ”American Idiot”

När Green Days rockmusikal American Idiot har Stockholmspremiär på Cirkus i februari spelas huvudrollen av Viktor Norén (Viktor & the Blood, Sugarplum Fairy).

Viktor Norén backas upp av musiker från punk- och rockband som Crucified Barbara och Henry Fiat’s Open Sore. American Idiot är baserad i Green Days album med samma namn. Den 20 februari 2016 sätts musikalen upp i Stockholm för första gången.

American Idiot gjorde succé på Broadway i New York och vann bland annat flera scenpriser och en Grammy för bästa musikalalbum. När den har premiär i Stockholm är det med Viktor Norén i huvudrollen och flera bekanta namn från den svenska punk- och rockscenen i kompbandet.

En av dem är Nicki Wicked, trummis i Crucified Barbara:

– Jag blev lite ställd först av det ovanliga erbjudandet, men blev jätteglad över att få frågan. Jag är van att spela med samma band sedan 1998, men jag älskar utmaningar så det kändes rätt att hoppa in i elden. Det är grymt att det är en rockmusikal med fokus på musiken, säger hon i ett pressmeddelande.

Lars Nylin