17 november 2015

ARTIST Apollo 5 har landat hos Warner och Blixten

Pojkbandet Apollo 5 har landat hos Warner Music. Turnédelen kommer Blixten & co att ta hand om.

Apollo 5 är ett pojkband bestående av kort och gott Niklas, Hampus, Herman, Oliver och Nicholai. Bandet bildades för ett år sedan och har sedan i somras fått mycket uppmärksamhet genom akustiska spelningar runt om i Sverige, samt genom sina populära covers på YouTube – liksom livesändningar på Periscope.
Bandet tog tidigare i år kontakt med producentduon David Kreuger och Per Magnusson (Westlife, Il Divo och Celine Dion) och föreslog ett samarbete men producentteamet avböjde vid första försöket. Gruppmedlemmarna fortsatte dock att skicka demos och till slut bestämde sig David och Per för att ge dem en chans.
När första demon var klar bjöd producenterna in Robert Skowronski, A&R Warner Music, till en akustisk spelning i studion. Apollo 5 imponerade stort och Robert bjöd in dem för att spela för skivbolagets anställda redan dagen efter. Några dagar senare blev bandet erbjudna ett skivkontrakt.
– Vi blev imponerade av att höra ett svenskt pojkband där alla fem medlemmar sjunger fantastiskt bra, behärskar alla instrument och skriver sina egna låtar. De var väldigt samspelta från dag ett. Soundet som David och Per dessutom har hittat åt bandet känns väldigt rätt i tiden, säger Skowronski.
Bandet har även ingått ett samarbete med bokningsbolaget Blixten & Co och gör sin första officiella spelningen i Jönköping på releasedagen.
– Det känns väldigt roligt att ha signat Apollo 5 till Blixten & Co. De är otroligt talangfulla och har en fantastisk energi på scen, säger Emil Rossling.
Debutsingeln Famous släpps nu på fredag, den 20 november. Dagen efter, lördagen 21 november, har Apollo 5 en releasefestspelning kl 13:00 på Scandic Grand Central i Stockholm.
Lars Nylin
Bilden: bakre raden fr. v.: Unn Rudolfsson (Projektledare Blixten & Co), My Bergman (Agent Blixten & Co), Niklas Carson Mattsson (Apollo 5), Emma Svensson (Digital Marketing Manager WMS), Nicholai von Benzon Hollesen (Apollo 5), Emil Rossling (Agent Blixten & Co), Rebecca Edermo Johansson (Projektledare WMS), Ellen Fjæstad (PR & Promotion Manager WMS), Fredrika Sjöö (Social Media Manager WMS). Främre raden fr. v.: Hampus Ewel (Apollo 5), Herman Silow (Apollo 5), Oliver Knutsson (Apollo 5), Robert Skowronski (A&R WMS).