16 november 2015

DIGITALT Filtr lanserar sövande spellista

Från vågskvalp till torktumlare. Spellistetjänsten Filtr lanserar en tjänst med över 30 timmar sömniga ljud som är tänkta att passa såväl tupplurar och meditation som en hel natts sömn.

Filtr Sleep lanseras på Spotify, Apple Music och övriga streamingtjänster. Ljuden har spelats in med hjälp av kompositören och ljudingenjören David Lindberg som spelat in ljud på olika platser i Sverige: Stockholms skärgård, Jämtlands skogar och vid havet i Öregrund. Han har också spelat in sövande ljud från baksätet av en bil, en torktumlare och åskoväder.

”Idén med Filtr Sleep uppstod när vi såg statistik över hur våra sömnvanor försämrats. Vi ville bredda utbudet av ljud i den här kategorin och hjälpa människor att slappna av – människor älskar att sova till sömn med ljud. Med Filtr Sleep kan du återskapa känslan vid en öppen brasa, att slumra till i baksätet under en bilfärd och lyssna på ett tryggt torktumlarsurr skapat särskilt för bebisar – undersökningar har visat att det är spädbarns favoritljud. Våra ljud är inspelade på olika platser runtom i Sverige för att fånga den råa Nordiska ljudbilden”, kommenterar Michelle Kadir, VP Digital Business på Sony Music Sverige.

Christel Valsinger