12 november 2015

MANAGEMENT Dead Soul till Petri H. Lundén/Hagenburg

Gruppen Dead Soul har ingått ett globalt exklusivt managementavtal med managerveteranen Petri H. Lundén på Hagenburg (The Cardigans, Peter LeMarc, John Norum, H.E.A.T med flera).

– Fick ett tips från en mediekollega som berättade att Dead Soul, som turnerat med The Haunted, Ghost m.fl., sökte management, jag såg framför mig en rishögslogga, headbangande gitarrekvilibrister med meterlångt hår. Men ack vad jag bedrog mig. Tåget som träffade mina lurar pumpade på på ett krokigt, rostigt, bluesräls via Alan Vegas/Martin Revs Suicide i ett post-punkigt surflandskap med W.White/J.Pinkman flashbacks via The Prodigy, Nine Inch Nails och in i en för mig helt okänd framtid, en framtid som jag ville vara del av, säger Petri H. Lundén beskrivande i ett pressmeddelande.

– Det finns bara ett management i Sverige värt namnet och det är Hagenburg med Petri H. Lundén i förarsätet.  Därför känns det extra spännande och glädjande att vi nu inleder ett samarbete där vi tillsammans kan ta Dead Soul till nästa nivå, fortsätter Anders Landelius och Niels Nielsen i Dead Soul.

Dead Soul släppte nyligen sitt andra album The Sheltering Sky [Razzia Notes/Century Media] och följer nu upp releasen med en sex veckors turné som förband till Ghost.

Lars Nylin