2 november 2015

SPOTLIGHT Miike snow ”Heart Is Full”

Supergruppen Miike Snow är tillbaka med en ny singel. Lika lekfulla som förr, men nu med soulsamplingar, jazzigt blås och ett släpigt beat. 

Det har gått tre år sen Miike Snow släppte sitt senaste album Happy to You, men intresset för den svensk-amerikanska trion verkar inte ha svalnat. Nya singeln Heart Is Full [Warner Music], som premiärades på Beats 1 förra veckan, har delats av all musikmedia värd namnet de senaste dagarna.

Att medlemmarna är konstant upptagna av andra framgångsrika musikprojekt bidrar så klart. Christian Karlsson har som ena halvan av edm-duon Galantis klättrat högt på listorna i bl a USA, England och Australien det senaste året och Pontus Winnberg är en av medlemmarna i hyllade svenska gruppen Amason – för övrigt nominerade till Musikförläggarnas pris nu på fredag, i kategorin Årets kompositör. Tillsammans utgör de också producentparet Bloodshy & Avant som jobbat med bland andra Britney Spears och Madonna. Miike Snow-sångaren Andrew Wyatt gav ut soloalbumet Descender 2013 och har jobbat med bland andra Bruno Mars och Mark Ronson som låtskrivare/producent.

Med Heart Is Full tar de ett steg bort ifrån det danspoppiga som fanns i singlarna Paddling Out och The Wave. Här är tempot släpigt och beatet tungt, ackompanjerat av blås och en sampling ur Burt Bachrachs Waiting For Charlie To Come Home, som jag tror är plockad från en tolkning av Marlena Shaw. Det är lekfullt och vackert och fullt av små roliga detaljer, såsom de rullande r:en i ordet ”tomorrow”.

Christel Valsinger

Lyssna här: