28 oktober 2015

DIGITALT Spotify snuvar Swedbank

En flytt är vanligen ingen huvudnyhet i MI. Men med den roll Spotify har kommit att spela i svensk musikindustri finns det skäl till undantag.

Det är Dagens Industri som uppger att Spotify nästa år flyttar från sitt nuvarande högkvarter vid Jarlaplan i Stockholm till nybyggda lokaler vid shoppinggallerian Gallerian, i lokaler som fastighetsägaren AMF kallar för ”Uran Escape”. Spotify huserar i nuläget på 10 000 kvadratmeter, inget uppges i Dagens Industri om hur stort man får när flyttlassen gått. Så sent som tidigare i år nästintill fördubblade Spotify sin kontorsyta i sina nuvarande lokaler.

Vare sig Spotify eller AMF vill kommentera uppgifterna. Man vill inte heller bekräfta rykten om att att Swedbank i sista stund snuvades på lokalerna. Men till DI säger Cecilia Österholm, presskontakt på AMF Fastigheter:

”AMF Fastigheter har tecknat avtal med en ny hyresgäst i Urban Escape-kvarteret. Det är ett teknikföretag men vi har ingen ytterligare information att delge just nu”.

Lars Nylin