18 oktober 2015

LIVE Mäktigt sug efter Håkan Hellström

Håkan Hellströms konsert på Ullevi i juni nästa sommar sålde efter biljettkaos slut på två timmar. Även en extrakonsert sålde snabbt slut. Totalt har det nu sålts 130 000 biljetter.

Trycket på Ticnet var enormt när biljetterna till Håkan Hellströms konsert på Ullevi 4/6 2016 släpptes i lördags. 95 000 personer köade och efter två timmar var biljetterna slut. På sin sajt skrev Ticnet: ”Om alla 95 000 skulle köa blev det en kö från Ullevi till Lerum och tillbaka.”

Arrangerande Live Nation meddelade senare på dagen att det blir en konsert även på söndagen 5/6 nästa år. I ett pressmeddelande sa Live Nation: ”Efter en enorm efterfrågan och stort tryck vid biljettsläppet kan vi nu konstatera att konserten snabbt sålde slut och att vi nu adderar ytterligare en konsert dagen efter, söndagen den 5 juni 2016. Biljetterna till den nya konserten är släppta i detta nu.”

– Det är otroligt stort, det finns ingen svensk artist någonsin som har ens varit i närheten av det. Det är bara överväldigande. Och vi ser fram emot ytterligare två historiska konserter med Håkan Hellström, sa Kristofer Åkesson på Live Nation till Aftonbladet.

I det läget köade fortfarande tusentals vid Scandinavium i Göteborg och missnöjet var stort i sociala medier när inte alla på plats fick biljetter till extrakonserten. Särskilt stort var missnöjet över att det gick att köpa upp till tio biljetter i samma köp.

På måndagen öppnade dock Live Nation för att fler biljetter ska släppas, till båda konserterna. ”För dig som inte lyckats få tag på någon biljett idag – misströsta inte. Vi kommer nu att se över produktionen för att innan jul kunna släppa upp fler biljetter till båda konserterna.”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

2014 såg drygt 69 000 Hellström framträda på Ullevi, rekord för en svensk konsert.

Lars Nylin