2 oktober 2015

LIVE Pitch & Smith till London

Agenturen Pitch & Smith har sedan sommaren flyttat en stor del av sin verksamhet från Stockholm till London.  I dagarna är man med vid International Festival Forum i just London och presenterar bland andra Doorez Haze (bilden).

Bolaget har fortfarande kvar kontor och verksamhet i Stockholm men valde vid flytten att lägga ned systerbolaget Pitch and Smith Sverige för att satsa helt och hållet på den internationella agenturen som existerat i åtta år.

Vid IFF, som äger rum på klassiska kluben Dingswalls i London, presenterade Pitch & Smith nykomlingarna Christobal & The Sea och Dolorez Haze och deltog dessutom i en Q & A för den inbjudna publiken.

Företagets ägare och VD, Kalle Lundgren Smith, startade som agent på The Agency Group i Malmö 2003,för att sedan flytta vidare Luger 2006. Liundgren Smith har jobbat med svenska artister som José Gonzalez, Laleh, Peter Bjorn and John och Tove Lo liksom utländska som Caribou, Gossip Junior Boys och Wolf Parade.

Delägare och managing director, Stefan Juhlin, påbörjade sin karriär som assistent till Kalle under Luger åren, för att sedan växla upp till assistent och ansvarig för artister som Junip, Wovenhand och Alice Boman.

I dag är man totalt tio anställda, varv åtta finns i London och två i Stockholm.

Lars Nylin