5 augusti 2015

FÖRLAG Kobaltägda AMRA i avtal med Apple Music

 

Det amerikanska collectingbolaget AMRA, nystartat av Kobalt Music tidigare i år, blir nu ansvarig för att ta in Apple Musics royaltyintäkter. Avtalet gäller för världen exklusive USA och Kanada.

AMRA, American Mechanical Rights Agency, köptes i tysthet förra året av Kobalt Music. Tidigare i år nystartades bolaget som nu gjort sitt första tunga avtal. I centrala roller finns de f d Stim-personerna Tomas Ericsson och Kenth Muldin. AMRA och Kobalt säger till Billboard att detta bara är ett av flera avtal som slutits. I de första kommentarerna pekar många på att avtalet skulle vara en del i Apple Musics försök att framstå som mer artist- och låtskrivar-vänliga än exempelvis Spotify.

Lars Nylin

Länk till Billboard:

http://www.billboard.com/biz/articles/news/digital-and-mobile/6655616/kobalts-amra-relaunch-signs-up-apple-music-as-global