2 juni 2015

MUSIKBOLAG Dubbelsläpp från Bagges Dreamhill

Nu släpper Anders Bagges studio och musikakademi Dreamhill två singlar, med artisterna Amanda Aasa respektive JANA. Dreamhill finns nu i Örnsköldsvik, men planerna att öppna i Skåne finns kvar.

– Jag har ju varit verksam i produktionsbolag tidigare och i samband med min comeback med mitt eget musicerande känns det naturligt att även jobba för att andras musik kommer ut. Går artistprojekten bra tar jag med dem till USA där jag efter årsskiftet kommer att ha en bas för mitt musikskapande. Vi på Dreamhill tror på de artister vi samarbetar med och finns det någon mer därute som gör det kanske vi hittar en partner som vill jobba vidare med oss. Först ut på Dreamhill är två solrosor som jag tror kommer växa till höga höjder, säger Anders Bagge stolt.

Amanda Aasa var en förhandsfavorit i Idol 2014 men åkte till mångas förvåning ut.  Tillsammans med Dreamhills producenter har Amanda Aasa nu jobbat fram ett nytt sound på egna låten Wrong Chemistry. I fallet JANA började det med att Anders Bagge hörde ett utkast på hennes låt Run From My Gun. Jana fördes samman med ett producentteam från Dreamhill. Det var ett år sedan och nu är låten redo för att släppas.

Dreamhill Music Academy finns i dag i Örnsköldsvik i samarbete med Storumans Folkhögskola. 2011 rapporterade MI om planer på att starta i Örenäs slott utanför Landskrona. Det projektet föll genom men enligt Helsingborgs Dagblad finns nu långt gångna planer att starta i just Helsingborg nästa höst.

Lars Nylin