28 maj 2015

Mariette gör årets Pridelåt

Årets officiella låt för Stockholm Pride heter My Revolution [BMG Chrysalis] och framförs av Mariette, senast aktuell med en tredjeplats i Melodifestivalen.

”My Revolution’handlar om att göra Revolution för sig själv; säg upp dig, gör slut, kom ut! Jag hoppas att låten kommer att peppa folk till att lita på sin magkänsla!”, säger Mariette.

Låten släpps den 12 juni och är skriven av Mariette tillsammans med cellisten Linnea Olsson och Fredrik Samsson (har tidigare bl. a. samarbetat med den amerikanska artisten Adam Lambert). Anton Hård af Segerstad – en av personerna bakom Måns Zelmerlöws Eurovisionvinnare Heroes – har producerat låten.

”Vi är oerhört stolta och glada från festivalen och föreningens sida över att Mariette är med oss i år och gör årets låt. Att göra årets låt är traditionsenligt en ära, att få representera communityt och Stockholm Pride utåt”, säger Stockholm Prides ordförande Sandra Ehne.

My Revolution är även titeln på Mariettes kommande ep som släpps den 17 juni. I arbetet med ep:n har Mariette samarbetat med bland andra Kirby Lauryen som skrivit exempelvis Rihannas Four Five Seconds, Kanye Wests Only One samt Jennifer Lopez Let it Be Me.

Mariette slutade på en tredjeplats i årets Melodifestival med låten ”Don’t Stop Believing”, som nu nått guldstatus. Den 17 juni släpper hon en ep som liksom Pride-låten heter My Revolution.  Under sommaren är Mariette ute på en omfattande turné runt om i landet. Den 22 juli är hon förband till Roxette i hemstaden Halmstad.

Christel Valsinger

 

På bilden från vänster: Daniel ”Tive” Tivemark, Tommy Leino, Mariette, Sebastian Karlsson och Sanken Sandqvist.