26 maj 2015

4 SNABBA Linnea Deb/hitmakare och ESC-vinnare

Med Måns Zelmerlöws framförande av Heroes fick Sverige sin sjätte seger i Eurovision Song Contest genom tiderna. MI fick ett eftersnack med Linnea Deb, som tillsammans med Joy Deb och Anton Hård Af Segerstad snickrade ihop segerlåten mellan grill och bad förra sommaren.

Hur har ni firat?

–  Vi åkte direkt från scenen till hotellet där mina två systrar Anja, Jaqueline och hennes dotter Celine väntade med champagne på hotellrummet. Det blev många kramar, pussar och tårar kan jag säga. Måns kom tillbaka till hotellet kanske vid 5-halv 6 så vi kramades lite och sen var det dags att sova lite innan hemfärd.
–  På Arlanda fick vi kunglig mottagning av svensk press och fans. Överväldigande och svårt att ta in faktiskt. Har fortfarande svårt satt greppa vad som hänt och ska titta på SVT Play så kanske det går in!  I måndags hade jag tänkt ta en sovdag men överraskades av att vår manager Tommy Leino ringde på dörren. Vi åkte till Nacka och åt skaldjur vid vattnet och skålade med bubbel.

Hur kom Heroes till och när kände du att ni fått till något utöver det vanliga?

– Låten skrevs i somras på landstället. Jag, Anton och Joy sitter ju alltid i studion så det var super att få ett miljöbyte. Vi grillade, drack öl och badade och någonstans där emellan kom Heroes till. Tror vi måste göra om det igen, ha ha.
– Låten och produktionen var klar på kanske några timmar och är inte ändrad eller pillad på speciellt mycket sedan dess förutom texten, som jag skrev några dagar senare. Själva refrängens text satte vi på plats och kändes lätt att spinna vidare på. Temat ligger mig nära om hjärtat och jag älskar låtar med innebörd.

Kommer ni att skriva bidrag till nästa års Melodifestival eller har ni nått ert mål i det sammanhanget?

– Ha ha! Självklart! Jag och vi älskar Melodifestivalen med allt vad det innebär- kreativitet blandat med effektivitet, härliga likasinnade, festligheter, vånda, glädje och kärlek men framför allt HÅRT ARBETE. Vi gillar att jobba och längtar till måndagarna.

Vad väntar härnäst?

– Vi kommer åka till Los Angeles under juni och juli för att skriva nytt material. Vi hoppas nå nya territorium och satsar fullt på det. Håll tummarna.

Christel Valsinger

Bilden: The Family – Anton Hård Af Segerstad, Joy Deb och Linnea Deb.