19 maj 2015

MANAGEMENT Paul Sonkamble startar Deerlily Music

Paul Sonkamble, senast på Warner Music, har startat managementbolaget Deerlily med artisterna Dotter och Canvas bland de första klienterna.

Deerlily Music berättar i ett pressmeddelande att de ”i dagsläget primärt kommer att fokusera på fullservice management för upcoming artister och producenter, med möjlighet att distribuera releaser under egen etikett och ambitionen att framöver driva förlagsverksamhet.”

Artistrostern består idag av av namn som Dotter och Canvas. Bolaget satsar på att arbeta med intressanta och lovande artisterna från Skandinavien.
Grundare och CEO, Paul Sonkamble, har sedan tidigare över tolv års erfarenhet från arbete på majorskivbolag globalt [EMI, Parlophone, Warner Music] där hans fokus främst varit innovation och utveckling. Senast i rollen som ”Senior Director Of Creative Business Development” på Warner Music Group.

– Jag ville jobba närmare med projekten och artisterna från ett tidigt stadie, då du kan arbeta dynamiskt med att bidra till förändring, säger Sonkamble om bakgrunden till den nya satsningen.

– Det känns jätteroligt att vara med i uppstarten av Deerlily och det kommer vara ett riktigt spännande år för både oss och våra artister, säger Felicia Flack, Artist & Creative Manager.

I veckan skrev artisten och låtskrivaren Tilly managementavtal med Deerlily som det senaste tillskottet i artiststallet. Tilly har sedan tidigare släppt material tillsammans med produktionsbolaget House Of Wizards, och är nu mitt uppe i en intensiv studioperiod.

– När jag signade managementavtal med Deerlily så kände jag att jag hittat dom där sista bitarna till mitt pussel, som jag sökt så länge – och nu jävlar ska det pusslas!, säger Tilly i pressmeddelandet.

Lars Nylin

Bilden från vänster: Paul Sonkamble (grundare och VD), Tilly Thomson ”Tilly” (artist), Felicia Flack (Artist & Creative Manager)