5 maj 2015

PRIS Leila K live vid Denniz Pop Awards

Denniz Pop Awards bjuder även på gratiskonsert i xsamband med prisgalan på Berns i Stockholm den 11 juni. Den första konfirmerade artisten är ingen annan än Leila K. Konserten är öppen för allmänheten och drar igång direkt efter Denniz Pop Awards prisutdelning i Stora salongen.

Den 11 juni delas priserna ut i Denniz Pop Awards 2015. Efter prisutdelningen och galamiddagen på Berns öppnas dörrarna upp och alla välkomnas till en gratiskonsert, med cirka åtta olika akter på scen, i Stora salongen kl 22.00. Leila K kommer då att stå på scen tillsammans med Rob‘n’Raz, under en konsert öppen för alla, för första gången på flera år. Under 90-talet hade hon internationella hits med låtar som Got to Get, Open Sesame och Electric.

– Jag jobbade med Denniz Pop och de andra på Cheiron på 90-talet så det var självklart att ställa upp när de frågade mig. Det ska bli så kul att möta publiken igen. Jag kommer att ha med mig Rob’n’Raz på scen så det blir en riktig tidsresa tillbaka samtidigt som något helt nytt, säger Leila K i ett pressmeddelande.

Båda scenerna på Berns kommer att användas för att, utan avbrott, kunna bjuda publiken på så många akter som möjligt under kvällen. Hela artist-listan meddelas senare.

– Vi är så stolta och glada över att Leila K tackade ja. Intresset för att spela på konserten har varit enormt och vi kan lova en fantastisk line up av artister. I år vill vi bjuda på en blandning av några riktigt stora namn och några nyare som vi tror kommer att vara väldigt åtråvärda inom en snar framtid, säger Jacob Schulze initiativtagare till Denniz Pop Awards och jurymedlem.

Sökande till priserna i Denniz Pop Awards kan skicka in bidrag fram till den 11 maj. De nominerade i kategorierna “Årets rookie artist/band” och “Årets rookie låtskrivare/producent” avslöjas den 20 maj.

Juryn i Denniz Pop Awards består av: Laleh, Max Martin, Rami Yacoub, Jörgen Elofsson, Andreas Carlsson, Jacob Shulze, John Amatiello, Kristian Lundin, David Kreuger och Per Magnusson.

Priserna, som beslutas av juryn och delas ut den 11 juni:

  • Årets rookie artist/band
  • Årets rookie låtskrivare/producent
  • The Grand Prize
  • Årets MVP

Datum, Denniz Pop Awards 2015:

  • 11 maj: Sista dag att skicka in ansökningar
  • 20 maj: Juryn presenterar tre nominerade i varje rookie-kategori
  • 20 maj till den 10 juni: Folkets röster på de sex nominerade i rookiekategorierna
  • 11 juni: Vinnarna avslöjas och priser delas ut under Denniz Pop Awards galamiddag

Denniz Pop Awards är ett musikpris som initierades av kollegor, vänner och familj till minne av musikproducenten Denniz Pop. Priset instiftades 2013 i syfte att föra Denniz Pops arv, Sverige som musikexportnation, vidare. Stiftelsen Denniz Pop Awards samlar in pengar till priserna och skänker dessutom varje år pengar till Denniz Pop Foundation som stödjer miljön på Radiumhemmet. Bidragen kommer från SKAP, företag och privatpersoner. Prisstatyetterna, handgjorda av konstnären Paul Sundvik, finns att titta på i Swedish Music Hall Of Fame. Denniz Pop Awards är en del av Symposium Stockholm 2015.

Lars Nylin